Blog overzicht

Dit zijn de meest iconische trouwjurken van celebrities

trouwjurk ariana grande less is more bruidsjurk

Tijdens de zoektocht naar jouw droomjurk, ben je natuurlijk druk bezig met inspiratie opdoen. En wat is er leuker dan geïnspireerd worden door jouw favoriete celebrities? We zijn verwonderd in wat voor prachtige creaties deze A-listers bij het altaar verschenen. Daarom zetten wij de meest iconische trouwjurken van celebrities voor je op een rijtje. Let’s get inspired!

Trouwjurken van celebrities

Paris Hilton

Laten we beginnen met de one and only Paris Hilton. Deze Amerikaanse tv-persoonlijkheid en socialite staat al jaren lang bekend om haar iconische kledingstijl. Daarom konden we niet wachten om te zien in wat voor trouwjurk ze in het huwelijksbootje stapte. En ze heeft ons niet teleurgesteld. Paris koos voor een elegante prinsessen trouwjurk met lange, kanten mouwen van designer Oscar de la Renta. Dit was overigens niet de enige jurk die ze droeg. Paris droeg maar liefst 11 trouwjurken tijdens haar grote dag. Zoals Paris zelf zou zeggen; that’s hot!

Paris Hilton trouwjurk prinsessen jurk trouwjurk celebrity
Foto: German Larkin

Hailey Bieber

Onze favoriete nepobaby Hailey Bieber is verantwoordelijk voor één van de meest besproken huwelijken van Hollywood. Toen ze onthulde in wat voor jurk ze het ja-woord gaf aan Justin Bieber, waren we sprakeloos. Hailey liep in 2019 over het altaar in een custom made Off-White fit & flare trouwjurk. Ze maakte haar look af met een sluier waarop de woorden ‘Till death do us part’ stonden geborduurd.

Hailey Bieber trouwjurk off-shoulder
Foto: Joe Termini

Ariana Grande

Grammy-award winnares Ariana Grande trouwde in het geheim met Dalton Gomez. Ondertussen is haar huwelijk helaas gestrand, maar de jurk die ze droeg zal voor altijd in ons geheugen blijven. Ariana droeg een less is more trouwjurk van Vera Wang met een schattige, korte sluier.

Ariana Grande trouwjurk
Foto’s: Stefan Kohli
Ariana grande trouwjurk voorkant

Beyoncé

Fans wilden dolgraag een glimp opvangen van Beyoncé’s trouwjurk toen ze in 2008 met Jay Z trouwde. De zangeres heeft haar trouwfoto’s jarenlang geheimgehouden, maar publiceerde ze uiteindelijk dan toch op haar website. Queen B trouwde in een strapless bruidsjurk met ruches en een sweetheart halslijn, ontworpen door haar moeder. Haar manicure was blauw, om de Amerikaanse traditie something blue te eren.

Kourtney Kardashian

Wanneer we het hebben over bruiloften van beroemdheden, kunnen we niet de bruiloft van reality-tvster Kourtney Kardashian vergeten. Wanneer Kourt met haar Travis Barker trouwde in Las Vegas, maakte het de tongen los! Kourtney droeg een korte trouwjurk gemaakt van kant en satijn, ontworpen door Dolce & Gabbana. Het meest opvallende detail was haar sluier, waar in grote letters op stond: “family loyalty respect”, wat gebaseerd is op Travis’ tattoos. Kourtney maakte haar look af met witte handschoenen en kanten pumps. Eén ding is zeker: Kourtney zag er niet uit als je standaard bruid!

Foto’s: Ellen von Unwerth

Trouwjurken van BN’ers

We gaan van Hollywood terug naar ons fijne kikkerlandje, want we kunnen niet de BN’ers vergeten die in prachtige trouwjurken over het altaar liepen. Dit zijn een paar van onze favoriete trouwjurken van celebrities uit Nederland!

Marsha van Beautygloss

Beautygloss blogger/vlogger Marscha is in 2017 getrouwd met haar Gregor. En weet je wat het leuke is? Marsha is een Weddings bride, ze trouwde in een jurk van ons! In 2017 kwam ze bij ons in de winkel en vond haar droomjurk, een prachtige prinsessenjurk. Haar bruiloft vond plaats in Italië en de BN’er straalde in haar trouwjurk.

Foto’s: Studio Memoire

Kom jij passen bij Weddings Bruidsmode?

Ben jij klaar om je droomjurk te vinden bij Weddings Bruidsmode? Maak vrijblijvend een pasafspraak in onze winkel. Onze ervaren stylisten helpen je graag verder bij de zoektocht naar jouw droomjurk!

Nikkie tutorials

Mrs Tutorials trouwde in 2022 met haar vriend Dylan in een custom made Viktor & Rolf trouwjurk. En waarom kiezen tussen tule of mikado, als het ook alle twee kan? Nikkie besloot dat ze the best of both worlds wilde en combineerde twee jurken in één. Dit leverde een prachtig en uniek design op. De extravagante prinsessenjurk is versierd met gouden en zilveren steentjes op de halslijn. Wauw!

Foto’s Joy Hansson

Koningin Maxima

Last but not least, onze koningin der Nederlanden. Het is alweer een tijdje geleden, maar de trouwjurk van onze koningin staat ons nog altijd bij en deze kunnen we niet vergeten in deze blog. In 2002 trouwde Maxima in een A-lijn trouwjurk gemaakt van Mikado zijde, ontworpen door Valentino. De trouwjurk behoort tot de less is more stijl, maar wordt afgemaakt door de kanten patronen aan de zijkant. Eén ding is zeker, haar trouwjurk straalde royalty uit!

Foto: Anthony Harvey

Van de minimalistische trouwjurk van Ariana Grande tot de over de top prinsessenjurk van Paris Hilton, celebrities weten ons altijd te inspireren met hun prachtige looks, en met trouwjurken is dit niet anders. Trouwjurken van celebrities zetten trends en laten ons dromen van onze eigen sprookjesachtige momenten. Of het nu gaat om de eenvoudige elegantie van een strakke, moderne jurk of de betoverende luxe van een weelderige baljurk, celebrity trouwjurken blijven een bron van inspiratie en bewondering voor bruiden over de hele wereld.

FAQ’s

Wat zijn de meest iconische trouwjurken aller tijden?

Enkele andere van de meest iconische trouwjurken zijn onder andere de jurk van Grace Kelly, ontworpen door Helen Rose, die een tijdloos en klassiek ontwerp had dat velen heeft geïnspireerd. Diana, Prinses van Wales, droeg een extravagante jurk van David en Elizabeth Emanuel met een gigantische sleep.

Wat zijn de meest voorkomende trends in celebrity trouwjurken?

Enkele trends die vaak worden gezien in celebrity trouwjurken zijn romantische en dromerige ontwerpen met veel kant en tule, zoals gezien bij Lauren Conrad en Kate Middleton. Klassieke en tijdloze silhouetten blijven populair, zoals de strapless baljurk gedragen door Priyanka Chopra. Daarnaast zien we moderne en minimalistische stijlen, zoals de eenvoudige, elegante jurk van Meghan Markle. Beroemdheden kiezen ook vaak voor unieke en persoonlijke details, zoals handgeborduurde motieven en onverwachte kleuren.

Meer inspiratie en tips